Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Έλευση Τουριστών από Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα, Τουρκία και Ινδία - Tourists coming from Russia, Ukraine, China, Turkey and India



Με την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης θεώρησης εισόδου (visa) στη χώρα μας πολιτών από ανατολικά κράτη, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προσβλέπει για εφέτος στην αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Μετά από σχετική συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε: *Σε μια δύσκολη χρονιά που ήταν πέρυσι για τον τουρισμό καταφέραμε με τη στενή συνεργασία των δύο Υπουργείων να κρατήσουμε τις αφίξεις στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Φέτος ο στόχος μας είναι να αυξηθούν οι αφίξεις στην Ελλάδα και για να γίνει αυτό, κομβική είναι η πρόσβαση στη χώρα μας. Έτσι, λοιπόν, η πρόσβαση αυτή μπορεί να διευκολυνθεί και με τις θεωρήσεις, αλλά και με απευθείας αεροπορικές γραμμές και έχουμε ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για να πετύχουμε αυτούς τους δύο στόχους. Ειδικά για το θέμα των θεωρήσεων, η συνεργασία μας με το Υπουργείο Εξωτερικών είναι πάρα πολύ σημαντική και όπου έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε θέματα θεωρήσεων, έχουμε δει θεαματικές αλλαγές στις αφίξεις στην Ελλάδα. Πέρυσι, ας πούμε, από τη Ρωσία είχαμε μία αύξηση που ξεπερνούσε το 50%, το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, ήταν πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία. Σε αυτόν το δρόμο θέλουμε να συνεχίσουμε και τώρα*.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου