Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ασπρόμαυρα Στιγμιότυπα από την Ελλάδα του χθες - Black and White Photographs from Greece



Eξήντα φωτογραφίες του Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ από τα ταξίδια του στην Ελλάδα παρουσιάζονται στην έκθεση «Greece: Images of an Enchanted Land, 1954-1965» που παρουσιάζεται στο Hellenic Centre του Λονδίνου σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.

 


Ο Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ...



επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα το 1954, και στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του αποτυπώνεται η εικόνα εκείνης της περιόδου, ενός «μαγεμένου» τόπου όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει. 



Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Αμερική και την Ευρώπη, ενώ αυτή η έκθεση είναι η πρώτη παρουσίαση του έργου του στην Αγγλία.
Με όχημα τον πολιτιστικό πλούτο της χώρα μας και όντας η Ελλάδα πηγή έμπνευσης πολλών ξένων καλλιτεχνών, ενθαρρύνονται ενέργειες προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας της στη διεθνή κοινότητα. 


Η πρώτη ενέργεια πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 στην Νέα Υόρκη, όπου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Μουσείο θέσπισαν μια σειρά αρχαιολογικών διαλέξεων με θέμα τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε κατά την αρχαιότητα στις Κυκλάδες και σε άλλες κοιτίδες του ελληνικού χώρου. 




Πληροφορίες



Hellenic Centre, Λονδίνο



Διάρκεια από 7 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου