Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Διακοπές στην Ελλάδα για 7 στους 10 - Holidays in Greece

 Εντός συνόρων θα περάσουν φέτος το καλοκαίρι οι περισσότεροι Έλληνες,
σύμφωνα με πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο που θέλει το 68% των Ελλήνων να δηλώνει ότι θα επιλέξει κάποιο προορισμό στην Ελλάδα για να περάσει έστω και λίγες μέρες ανάπαυλας ενώ μόλις 7% θα στραφεί σε κάποιο τουριστικό θέρετρο του εξωτερικού. Την περασμένη χρονιά 1 στους 3 δεν πήγε διακοπές λόγω οικονομικής στενότητας.

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι που δεν κατάφεραν πέρυσι να πάνε διακοπές αντιστοιχούν σε ποσοστό 20,7% επί του συνολικού πληθυσμού.

Όσον αφορά στην επιλογή του προορισμού το 31% των Ελλήνων και το 29% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψή τους τις συστάσεις από φίλους, ενώ το 26% Ελλήνων και Ευρωπαίων δηλώνει ότι για την επιλογή του τουριστικού προορισμού συμβουλεύεται το Internet.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων (65%) δηλώνει ότι προτιμά τους παραδοσιακούς προορισμούς ενώ σημαντικό παράγοντα για την επιλογή του προορισμού αποτελεί η πολιτιστική κληρονομιά, η φύση και οι δυνατότητες για διασκέδαση. Σχετικά με το μεταφορικό μέσο, σχεδόν οι μισοί Έλληνες (48,5% ) προτιμούν το αυτοκίνητο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι 44%.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Ευρωπαίους το 2011 είναι η Ιταλία (11,5%), η Ισπανία (8,6%) και η Γαλλία (8,2), ενώ το 23% των Ευρωπαίων δεν έχει ακόμη αποφασίσει πού θα περάσει τις διακοπές του.

Αισιόδοξα, πάντως, βλέπει τα αποτελέσματα της έρευνας η Κομισιόν, που σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “Το γεγονός ότι 58% των κατοίκων της ΕΕ επιλέγει να απολαύσει τις διακοπές του στην Ευρώπη επισημαίνει ότι, γενικά, ο τουριστικός κλάδος ανακάμπτει και καθίσταται και πάλι κλάδος ανάπτυξης”.

enet.gr