Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Με πρωτοβουλία των Ποσειδωνίων το 1ο «Posidonia Sea Tourism Forum» στην ΑθήναTo 1o * Posidonia Sea Tourism Forum* θα διοργανωθεί στις 21 και 22 Ιουνίου 2011 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Σκοπός του συνεδρίου είναι να εξετάσει τις προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στις τρεις κύριες συνιστώσες του θαλάσσιου τουρισμού, τη κρουαζιέρα, το yachting και την επιβατηγό ναυτιλία. Ένα από τα βασικά θέματα που θα εξεταστούν είναι πως οι οικονομίες τις Ελλάδος και των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας μπορούν, μέσω της ανάπτυξης συνεργειών και εκπόνησης μακροχρόνιας στρατηγικής, να προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις στο τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και να επιτύχουν την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Την πρώτη μέρα, 21 Ιουνίου, στο Cruise Forum, θα εξεταστεί πως η Ελλάδα μπορεί αυξήσει τα συνολικά έσοδα της χώρας μας από την κρουαζιέρα, που το 2009 ανήλθαν σε 598 εκατ. ευρώ, κατατάσσοντας την στην 7η θέση μεταξύ των ωφελημένων από την ευρωπαϊκή κρουαζιέρα. Ειδικότερα, θα εξεταστεί πως η Ελλάδα μπορεί:
Να αξιοποιήσει την κομβική γεωγραφική της θέση, προκειμένου να γίνει προτιμητέος προορισμός και να εδραιωθεί ως αφετηρία τουρισμού για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της τόσο προς τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού όσο και προς τους τουρίστες.
Να απλοποιήσει το υπάρχον νομικό πλαίσιο και να ωφεληθεί από τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
Να προσελκύσει ξένες επενδύσεις που θα ωφελήσουν τη βιομηχανία του Τουρισμού και την εθνική οικονομία.
Να ενθαρρύνει τη σύναψη joint ventures για την ανάπτυξη υποδομών.

Η βιομηχανία του yachting μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για την ελληνική οικονομία, και την δεύτερη μέρα στο Yachting Forum, 22 Ιουνίου, θα εξεταστούν τρόποι προκειμένου:
Να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για το yachting, να προβληθεί πως μπορεί να συμβάλλει στην εισροή ξένου συναλλάγματος και την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Να απλοποιηθεί η γραφειοκρατία και να ανακοπεί η φυγή σκαφών από τις ελληνικές μαρίνες.
Να αναβαθμιστούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες των μαρίνων, καθώς και οι τεχνικές και επισκευαστικές υποστηρικτικές υπηρεσίες.
Να παρέχονται στους ταξιδιώτες πλήρεις και έγκυρες πληροφορίες για τις μαρίνες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη χώρα μας.
Να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες που θα καθιστούν το yachting στην Ελλάδα πιο ελκυστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου