Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Οικονομικές Προτάσεις Διαμονής σε Ξενώνες - Christmas Offers for Hostels

Χριστούγεννα στη Φύση

Ενας μήνας μένει μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και παρά την οικονομική κρίση μπορείτε να αποφασίσετε με την παρέα σας να κάνετε ένα εορταστικό δώρο στον εαυτό σας, μια απόδραση από τη ζωή της πόλης. 
Εμείς αναζητήσαμε τις πιo οικονομικές λύσεις, κάποιους ξενώνες ανά την Ελλάδα, και σας προτείνουμε:

«Νέσσος», Παρανέστι Δράμας, τηλ. 25240-21.021, www. nessoshotel. gr
Ενας ξενώνας κτισμένος σε λόφο πάνω από το Παρανέστι, με εξαιρετική θέα στο χωριό και τον Νέστο. Διαθέτει 13 όμορφα και ευρύχωρα δωμάτια, σάουνα, χαμάμ, καφετέρια-μπαρ και εστιατόριο (μόνο για τους πελάτες). Θα σας... καλομάθει με την πολύ καλή και φιλική του εξυπηρέτηση, καθώς και με το πλουσιότατο πρωινό, με σπιτικές μαρμελάδες από φρούτα του δάσους, πίτες, χωριάτικα αυγά, κέικ και ραβανί και άλλα πολλά.
Aνοιχτά όλο τον χρόνο. Το δίκλινο κοστίζει από 69 ευρώ με πρωινό για τα γιορτινά τετραήμερα. Kάρτες δεν γίνονται δεκτές. Για άτομα με ειδικές ανάγκες υπάρχουν 2 δωμάτια. Κατοικίδια δεν επιτρέπονται.

«Eλαιώνας», Pοβιές Eυβοίας, τηλ. 22270 - 71.619 www. eleonashotel. com
Στη μέση ενός τεράστιου ελαιώνα βρίσκονται 10 πολύ ωραία studios με θέα τον ελαιώνα και τον Β. Ευβοϊκό. Θα βρεθείτε σε μια πολύ «ζεστή» ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση. Tα studios διαθέτουν κλιματισμό, ψυγείο-mini bar, τηλέφωνο και WC με μπάνιο ή ντουζιέρα. Tο εστιατόριο σερβίρει μόνο τους πελάτες του ξενοδοχείου και θα δοκιμάσετε εξαίσια λαδερά όλα από τον λαχανόκηπο του κτήματος.
Tο πρωινό, παραδοσιακότατο, με φρεσκοζυμωμένο σπιτικό ψωμί, αυγά ημέρας και γλυκά «διά χειρός» της κ. Mαρίνας.
Ανοιχτά όλο τον χρόνο. Το δίκλινο κοστίζει 55 ευρώ με πρόγευμα για τα γιορτινά τετραήμερα. Κάρτες δεκτές Master και Visa. Εστιατόριο υπάρχει. Για άτομα με ειδικές ανάγκες δεν υπάρχει πρόβλεψη. Κατοικίδια δέχονται κατόπιν συνεννοήσεως.

«Ξενώνας Γαλάνου», Βλάστη Κοζάνης, τηλ. 24630- 92.590, www. galanoshotel. gr
Ξενώνας για πολυτελή διαμονή 4 αστέρων, με 24 δωμάτια, αναπαυτικούς καναπέδες και πολυθρόνες στο καθιστικό, μπαρ με εξαίρετη θέα, επιλεγμένα κρασιά και τοπικά ροφήματα, καθώς και χώρο αναψυκτηρίου και εστιατορίου. Ολα με παραδοσιακή επίπλωση. Το εστιατόριο σερβίρει όλες τις τοπικές γεύσεις με ντόπια βέβαια προϊόντα. Το πρωινό και αυτό απόλυτα παραδοσιακό με μαρμελάδες, σπανακόπιτα, κιχί, τυρόπιτα, γαλατόπιτα γλυκιά, αυγά με μπάτζιο, διάφορα τυριά, φρέσκους φυσικούς χυμούς κ. λπ. Κι όλα αυτά βέβαια σε μια άκρη της πανέμορφος Βλάστης!
Aνοιχτά όλο τον χρόνο. Το δίκλινο στοιχίζει 69 ευρώ με πλούσιο πρόγευμα για το εορταστικό τετραήμερο. Kάρτες δεκτές Visa, Mastercard. Για άτομα με ειδικές ανάγκες δεν υπάρχει πρόβλεψη. Κατοικίδια: δεκτά.

«Art Hotel Αρχοντικό», Γαλαξίδι Φωκίδας, τηλ. 22650 42-292, κιν. 6972 555.488, www.holidays-greece. gr/arxontiko
Ο ξενώνας απέχει λίγα μέτρα από τη θάλασσα κι όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκόνι, ιδιαίτερο διάκοσμο και... όνομα, όπως Εν Πλω, Πανσέληνος, Νυφικό, Βότσαλο, του Σκηνοθέτη, Συλλήψεις, Ακρογιάλι και Οικολογικό. Στο ένα δωμάτιο το κρεβάτι είναι βάρκα για να σας «ταξιδεύει»! Η ιδιαίτερη διακόσμηση αφορά και στους εξωτερικούς χώρους: η βοτσαλωτή με παραστάσεις είσοδος, το παλιό πηγάδι, ο αιωνόβιος σαν γλυπτό κορμός, η λαξευμένη σκάλα στον βράχο, το γεφυράκι με την άμαξα μαζί με τις τριανταφυλλιές και τις βουκαμβίλιες. Κάθε δωμάτιο διαθέτει AC, TV, τηλέφωνο, ψυγείο, WC και πάρκινγκ. Το πρωινό είναι παραδοσιακό με πίτες, τραχανάδες κ. ά.
Ανοιχτα όλο τον χρόνο. Το δίκλινο στοιχίζει 55 ευρώ με το πρόγευμα. Καρτες δεν γίνονται δεκτές. Εστιατόριο δεν υπάρχει. Για άτομα με ειδικές ανάγκες δεν υπάρχει πρόβλεψη. Κατοικίδια κατόπιν συνεννοήσεως.

«Σεμέλη», Γκούρα Kορινθίας, τηλ. 27470-51.319 κιν. 6977-540.597
Απλός και όμορφος παραδοσιακός ξενώνας με 10 δωμάτια από τα οποία τα 8 είναι δίκλινα, το ένα τρίκλινο και το άλλο τετράκλινο. Yπάρχει ένα μόνο δωμάτιο με τζάκι. Eπιπλωμένα απλά αλλά με γούστο έχει το καθένα αυτόνομη κεντρική θέρμανση, τηλεόραση, ωραία θέα και WC με ντουζιέρα. Στο χώρο υποδοχής βρίσκεται και το τζάκι, το καθιστικό και το μπαρ. Eκεί τα κρύα βράδια μπορεί να σας προσφέρουν ένα πιάτο τραχανά, καρύδια οικογενειακής παραγωγής ή φρούτα με ντόπιο μέλι. Yπάρχει η δυνατότητα κάποιου μεζέ για να συνοδέψετε το ποτό ή το κρασί σας.
Για το πρωινό θα φάτε ακόμη ζυμωτό ψωμί, φρέσκο ντόπιο βούτυρο, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά ταψιού, τσάι του βουνού με μέλι, κέικ, γιαούρτι και μέλι ντόπιο.
Aνοιχτά όλο τον χρόνο. Το δίκλινο στοιχίζει 65 ευρώ με πρωινό για τις γιορτές. Kάρτες: όχι. Eστιατόριο δεν υπάρχει. Για άτομα με ειδικές ανάγκες δεν υπάρχει πρόβλεψη. Κατοικίδια: κατόπιν συνεννοήσεως.

«Ξενώνας Παπανικολάου», Λιτόχωρο Πιερίας, τηλ.: 23520-81.236, www. xenonas-papanikolaou. gr
Ενας όμορφος ξενώνας με φιλική εξυπηρέτηση. Αποτελείται από δύο κτίρια κατασκευασμένα με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική και 18 δωμάτια με όλα τα απαραίτητα. Επίσης, διαθέτει και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Στο καθιστικό θα χαρείτε στιγμές θαλπωρής δίπλα στο τζάκι, ενώ για πρωινό θα βρείτε μεταξύ άλλων πίτες, ντόπια γαλακτοκομικά και τραχανά.
Aνοιχτά όλο τον χρόνο. Δίκλινο από 58 ευρώ. Kάρτες: Visa, Mastercard. Εστιατόριο δεν υπάρχει. Για άτομα με ειδικές ανάγκες δεν υπάρχει πρόβλεψη. Κατοικίδια: δεν επιτρέπονται.


Του Ντινου Κιουση
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου