Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Εορταστικές Προσφορές από τα Ξενοδοχεία - Christmas Offers from Hotels

Mε πτώση των τιμών, προσφορές και εκπτώσεις, ακόμη, και για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επιχειρούν οι ξενοδόχοι των χειμερινών προορισμών της χώρας να τονώσουν τις κρατήσεις τους.

Στους περισσότερους προορισμούς οι κρατήσεις εμφανίζουν κάμψη και η ζήτηση είναι για μικρότερης διάρκειας διακοπών, όπως αναφέρουν πρόεδροι Ενώσεων Ξενοδόχων δημοφιλών τουριστικών περιοχών. Μειονέκτημα για τη ζήτηση μεγαλύτερης διάρκειας διακοπών αποτελεί και η συγκυρία ότι, φέτος, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς πέφτουν Παρασκευή και Σάββατο.

«Εχουμε μειώσει τις τιμές από 10% έως 30%», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αράχωβας κ. Γιάννης Γεωργακός επισημαίνοντας ότι οι πληρότητες αυτή τη στιγμή στα καταλύματα της Αράχωβας βρίσκονται στο 60%, ενώ μέχρι τις εορτές αναμένεται να φθάσουν στο 90%. Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τονίζει οι τιμές την περίοδο των εορτών ξεκινούν από 50 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο στα 3 και 4 αστέρων ξενοδοχεία κυμαίνονται μεταξύ 70 και 150 ευρώ, ενώ στα 5 αστέρων κατά μέσο όρο κινούνται στα 200 ευρώ όταν πέρυσι έφθαναν τα 300 ευρώ.

«Οι κρατήσεις είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ παρατηρείται ζήτηση για μικρότερης διάρκειας κρατήσεις», σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων κ. Μάριος Κουνέλης, υποστηρίζοντας ότι τα καταλύματα για την περίοδο των εορτών έχουν ρίξει τις τιμές κατά περίπου 10%.

«Η ζήτηση την περίοδο των Χριστουγέννων αντί για τρεις με τέσσερις ημέρες που ήταν πέρυσι έχει περιοριστεί στις δύο», αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Φλώρινας κ. Θανάσης Ρώμπαπας. Οι τιμές στα ξενοδοχεία της περιοχής υποστηρίζει ότι είναι 15%-20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστα Λεβέντη, στο Πήλιο η κίνηση εξελίσσεται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Οπως σημειώνει, οι ξενοδόχοι έχουν διαμορφώσει μια τιμολογιακή πολιτική η οποία έχει άμεση σχέση με τις ημέρες της διαμονής. Δηλαδή, όσο περισσότερο μείνει ο πελάτες τόσο ελκυστικότερη γίνεται η τιμή ανά διανυκτέρευση. Επίσης, τα υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία του Πηλίου παρέχουν στις τιμές διαμονής πρόσθετες υπηρεσίες (spa κ.ά.) δωρεάν ή με μεγάλες εκπτώσεις, ενώ παλαιότερα τις χρέωναν. Φέτος, υπάρχουν, περίπου, 6.000 διαθέσιμα δωμάτια στην περιοχή αφού παραμένουν ανοιχτές και μονάδες που λειτουργούν συνήθως μόνο το καλοκαίρι. Τα μεσαίας και χαμηλών κατηγοριών ξενοδοχεία, υποστηρίζει, ότι έχουν ρίξει τις τιμές τους κατά 30%, ενώ τα υψηλών κατηγοριών κατά 15%. Και, συμπληρώνει «τα Χριστούγεννα οι τιμές σε δίκλινο δωμάτιο σε καταλύματα 1 και 2 αστέρων ξεκινούν από 45 ευρώ στα μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχεία κυμαίνονται από 55 έως 70 ευρώ στα υψηλότερων κατηγοριών από 80 έως 110 ευρώ και στα πολυτελείας ή τα παραδοσιακά από 120 έως 160 ευρώ».

Του Σταθη Κουσουνη
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου