Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ένας ελληνικός προορισμός για το μήνα του μέλιτος - A Greek destination for honeymoon



Αν νομίζετε ότι για να ζήσετε έναν ονειρικό μήνα του μέλιτος πρέπει να ταξιδέψετε στην άλλη πλευρά του πλανήτη, ίσως δεν έχετε σκεφτεί τα κυκλαδίτικα νησιά.
Χρυσαφένιες παραλίες, κρυστάλλινα νερά, ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο, απολαυστικά κοκτέιλ και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες θα συμπληρώσουν τις αναμνήσεις της γαμήλιας τελετής. Μια μικρή ξενάγηση στη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Σίφνο και τη Φολέγανδρο είναι σίγουρο ότι θα σας πείσει.
Η μοναδική στον κόσμο ομορφιά της Σαντορίνης, η κοσμοπολίτικη Μύκονος, η Σίφνος το νησί των απολαύσεων αλλά και η αλώβητη από τη μαζική τουριστική ανάπτυξη Φολέγανδρος είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές που μας προσφέρουν οι Κυκλάδες. Ας τις εξερευνήσουμε.
Μύκονος η κοσμοπολίτικη
Το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων αποτελεί ιδανικό προορισμό για έναν λαμπερό μήνα του μέλιτος. Στο νησί που δεν κοιμάται ποτέ και φιλοξενεί κάθε χρόνο διασημότητες από όλο τον πλανήτη, οργανώστε το γαμήλιο ταξίδι σας όπως ακριβώς το έχετε ονειρευτεί. Το άσπιλο αρχιτεκτονικό σύνολο της Χώρας της Μυκόνου με τις φρεσκο-ασβεστωμένες κυβόσχημες κατοικίες και τα πεντακάθαρα δαιδαλώδη σοκάκια, που λούζονται από το άπλετο φως του θεού Απόλλωνα, θα σας μαγέψουν. Στον πιο διάσημο δρόμο του νησιού, στα Ματογιάννια, θα βρείτε καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας και των καλύτερων σχεδιαστών κοσμημάτων στον κόσμο, ενώ τα υπέροχα gourmet εστιατόρια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί σάς περιμένουν για μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία. Απολαύστε τις ανέσεις των πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στις πανέμορφες παραλίες του νησιού και χαλαρώστε σε χώρους υψηλής αισθητικής. Τα περισσότερα luxury ξενοδοχεία βρίσκονται στον Άγιο Ιωάννη, στον Όρνο και στις πανέμορφες παραλίες του Πλατύ Γιαλού και της Ελιάς. Βέβαια, θα πρέπει να κολυμπήσετε και στις υπόλοιπες κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού: Paradise, Καλό Λιβάδι, Πάνορμος, Παράγκα, Φτελιά και Ψαρού και ασφαλώς να ζήσετε τις μαγικές νύχτες στα παγκοσμίως γνωστά μπαρ και κλαμπ του νησιού!
Ρομαντική ιδέα: Η Μύκονος διαθέτει πολύ εντυπωσιακές και παρθένες νησίδες, τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε. Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού υπάρχουν τα Πρασονήσια, ενώ νοτιοανατολικά θα βρείτε το νησάκι Χταπόδια. Εξερευνήστε τον Πάνορμο και πλεύστε προς το βόρειο τμήμα της Μυκόνου για να ανακαλύψετε το γραφικό Μαρμαρονήσι.
Σίφνος: Το νησί της αρμονίας
Οι απάνεμες αμμουδιές και οι δαντελωτές ακτές της Σίφνου, τα μοναδικής ομορφιάς χωριά της και οι αμέτρητες κυκλαδίτικες εκκλησίες της συνθέτουν ένα αρμονικό τοπίο, ιδανικό για έναν μήνα του μέλιτος που συνδυάζει στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον καταγάλανο ουρανό με μοναδικές εμπειρίες για όλες τις αισθήσεις. Στη Σίφνο, το νησί του Τσελεμεντέ, απολαύστε τα εξαιρετικής ποιότητας σιφναιϊκα προϊόντα μαγειρεμένα από βραβευμένους σεφ που ξέρουν να μαγεύουν τον ουρανίσκο μας, περιηγηθείτε στο μεσαιωνικό Κάστρο και νιώστε την ακατανίκητη δύναμη και γοητεία του Αιγαίου. Αν επιθυμείτε να βρίσκεστε πάνω στο κύμα, επιλέξτε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα στο Βαθύ, ενώ εάν αναζητάτε την αίγλη και την αρμονία των νεοκλασικών αρχοντικών, σας προτείνουμε να μείνετε στο γοητευτικό Αρτεμώνα με τις λουλουδιασμένες αυλές και την πανοραμική θέα. Κολυμπήστε στα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά της Χρυσοπηγής, στο Βαθύ αλλά και στις Καμάρες.
Ρομαντική ιδέα: Ο έναστρος ουρανός της Σίφνου ενδείκνυται για παρατήρηση των άστρων αφού ο καλός καιρός σε συνδυασμό με το απαλό βορεινό αεράκι και ο μηδαμινός φωτισμός δημιουργούν τις πιο κατάλληλες προϋποθέσεις για να απολαύσετε το νυχτερινό ουρανό σε όλο του το μεγαλείο.
Φολέγανδρος η αλώβητη
Όσοι από εσάς θέλουν να αποφορτιστούν τελείως από το άγχος των προετοιμασιών του γάμου, επιλέξτε να αποδράσετε στη Φολέγανδρο με την ήπια τουριστική ανάπτυξη που σέβεται το τοπικό κυκλαδίτικο χρώμα. Η Χώρα του νησιού περιβάλλεται από απόκρυμνους γκρεμούς και αποτελεί ένα μοναδικό οικιστικό σύνολο, με κύριο χαρακτηριστικό την ανόθευτη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Η θέα της βόρειας απόκρημνης πλευράς του Κάστρου στην πλατεία της Πούντας, η μεσημεριανή ανάπαυλα στη σκιά της πλατείας των Ντουνάβηδων, η Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου που δεσπόζει ψηλά στο βράχο και η βραδινή ζωντάνια της πλατείας της Πιάτσας δημιουργούν μια γλυκιά ατμόσφαιρα καλωσορίσματος στον ξεχωριστό αυτό κυκλαδίτικο οικισμό. Εδώ βρίσκονται πολλές ξενοδοχειακές μονάδες σχεδιασμένες σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, φτιαγμένες για να σας προσφέρουν ηρεμία με θέα την απεραντοσύνη του Αιγαίου. Τα κρυστάλλινα νερά της Αγκάλης, του Κάτεργου και του Λιβαδιού στραφταλίζουν κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου και σας περιμένουν για να σας αναζωογονήσουν!
Ρομαντική ιδέα: Απολαύστε μια ρομαντική περιπλάνηση στη Χώρα, χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων από τη θάλασσα. Περπατήστε μέσα από τις πολλές συνεχόμενες πλατείες και τις μικρές ασπρισμένες αυλές της και δοκιμάστε τοπικές γεύσεις ή ακόμα και διεθνή κουζίνα σε κάποιο από τα εστιατόρια του ξεχωριστού αυτού κυκλαδίτικου οικισμού.
visitgreece.gr