Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Οι Σέρβοι τουρίστες επιλέγουν για διακοπές την Ελλάδα - Serbian tourists choose to vacation GreeceΠερίπου 715 εκ. ευρώ αναμένεται να δαπανήσουν φέτος οι Σέρβοι τουρίστες που ταξιδεύουν για διακοπές στο εξωτερικό, σχεδόν 30 εκ. περισσότερα σε σχέση με τη θερινή περίοδο του 2009, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων.
Σύμφωνα με το διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA), Ράντισαβ Στάνκοβιτς, φέτος εκτιμάται ότι θα παραθερίσουν πλέον των 700.000 Σέρβων τουριστών, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 50% αναμένεται να επιλέξει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.
Όπως αναφέρεται, εξάλλου, σε άρθρο που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τόπο του ραδιοτηλεοπτικούς σταθμού Β92 του Βελιγραδίου, με τίτλο "οι Σέρβοι αφήνουν εκατομμύρια στην Ελλάδα και το Μαυροβούνιο", το μεγαλύτερο μέρος του παραπάνω ποσού αφορά τις δαπάνες των Σέρβων τουριστών σε Ελλάδα και Μαυροβούνιο.
Αναφέρεται, επιπλέον, ότι, πέραν των παγίων εξόδων διαμονής, σημειώνεται μεγαλύτερη τουριστική κατανάλωση στην Ελλάδα, σε σχέση με την Τουρκία, όπου οι επισκέπτες παραθερίζουν με πλήρη πακέτα διακοπών (all inclusive).