Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Γάμος με θέα…την καλντέρα! - Weddings in Santorini


Για κάποιους από εσάς ο έρωτας γεννήθηκε σε ένα νησί με χρυσοκόκκινα ηλιοβασιλέματα, εκατοντάδες εκκλησάκια με μπλε τρούλους, υποβλητικούς σχηματισμούς λάβας και λευκά υπόσκαφα σπίτια «καρφιτσωμένα στην άκρη των βράχων με θέα το βαθύ μπλε του αρχιπελάγους που αγγίζει τον ουρανό. Οραματιστείτε αυτό το τοπίο καθώς θα ανταλλάσσετε όρκους αιώνιας αγάπης πλαισιωμένοι από τους ανθρώπους που αγαπάτε. Ακόμα δεν είπατε το μεγάλο «ναι»;

Το ειδυλλιακό σκηνικό της Σαντορίνης αποτελεί τον ιδανικό καμβά για να σχεδιάσετε και τη δική σας αξέχαστη και ρομαντική γαμήλια τελετή. Δεν είναι τυχαίο ότι εκατοντάδες ρομαντικές ψυχές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, που γνωρίστηκαν στα καλντερίμια των Φηρών και της Οίας ή ερωτεύτηκαν αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα, επιστρέφουν για να σφραγίσουν τον έρωτά τους με έναν γάμο στο ονειρικό αυτό νησί.

(1) Ποια είναι τα πιο κατάλληλα μέρη του νησιού;
Ανάλογα με το είδος της τελετής που επιθυμείτε αλλά και τον προϋπολογισμό μας, μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη τοποθεσία:
Για μια ορθόδοξη τελετή, η Ιερά Μητρόπολη του νησιού που βρίσκεται στα Φηρά είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν «ανοιχτό» γάμο με πολλούς καλεσμένους.
Εναλλακτικά, το Θεοτοκάκι ή αλλιώς Κοίμηση της Θεοτόκου –έξω από τον οικισμό Πύργος– προσφέρεται για μια κλειστή τελετή με λίγους και εκλεκτούς.
Για πολιτικούς γάμους, η Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του βουνού και το Μοναστήρι Αγία Ειρήνη στη Θηρασιά αποτελούν κλασικές επιλογές.
Γνωστά οινοποιεία, παλιά εργοστάσια, ιστιοπλοϊκά σκάφη αλλά και παραλίες μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν τη γαμήλια τελετή σας.
Οι άριστες ξενοδοχειακές υποδομές και τα φημισμένα εστιατόρια της Σαντορίνης θα φιλοξενήσουν τη γαμήλια δεξίωσή σας αναλαμβάνοντας να ετοιμάσουν για σας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ονομαστή τοπική γαστρονομία, ενώ εξειδικευμένα γραφεία διοργάνωσης γάμων θα σχεδιάσουν μαζί σας την τελετή που εσείς έχετε ονειρευτεί.

(2) Ποιοι μπορούν να με βοηθήσουν στις προετοιμασίες;
Επαγγελματίες φωτογράφοι και κάμεραμαν καταγράφουν το γεγονός (υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης και τηλεδιάσκεψης για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στην τελετή), κομμωτές και μακιγιέρ επιμελούνται την εμφάνιση των μελλονύμφων, διακοσμητές αναλαμβάνουν το στόλισμα, ενώ χορευτές και μουσικοί καλούνται για το γλέντι που θα ακολουθήσει.

(3) Πώς μπορείτε να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας;
Φιλοξενήστε τους στα καταλύματα του νησιού και γνωρίστε μαζί τους τις ομορφιές του. Αν σας ενδιαφέρουν οι αρχαιολογικές περιηγήσεις, θα βρείτε ιδιαίτερα χρήσιμο τον οδηγό μας. Αν πάλι, επιλέξετε να ευχαριστηθείτε τη θάλασσα και τις δραστηριότητες που προσφέρονται, ακολουθήστε μας.

Νομικές πληροφορίες. Καθώς οι απαιτήσεις για τα απαραίτητα έγγραφα ποικίλουν ανάλογα με το είδος του γάμου που επιθυμείτε να τελέσετε, οι διοργανωτές γάμων αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τη διοικητική διαδικασία για την προετοιμασία του γάμου σας. Επίσης, μπορείτε να αποταθείτε στο Δημαρχείο Θήρας (τηλ. 22860 28094), αν επιθυμείτε πολιτικό γάμο, ή στη Μητρόπολη Θήρας (τηλ. 22860 22260 & 22860 25920), αν προτιμήσετε τη θρησκευτική τελετή.

visitgreece.gr