Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού 2011, Απογραφή - Προϋποθέσεις



Οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού θα παραλάβουν τα Δελτία ταυτόχρονα με την απογραφή τους ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και οι γνωστές "ουρές".

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Νταλάρα, και η Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, Βασιλική Τσιμπίδα, σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις του ΟΕΕ για το έτος 2011.


Ο Οργανισμός, σε συνεργασία με το τμήμα μηχανογράφησης του ΙΚΑ, έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία του Μητρώου των Συνταξιούχων και των ασφαλισμένων, ώστε να μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται να απογραφεί είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν εάν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων και μέσω της ιστοσελίδας του ΟΕΕ (http://www.oee.gr/dikaiouxoi-paroxon-9.html).


"Προσπαθούμε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία των δικαιούχων", ανέφερε η κ. Άννα Νταλάρα, και τόνισε ότι στόχος των προγραμμάτων είναι "να εξασφαλίσουμε βραχίονες που ανακουφίζουν τους εργαζόμενους και λειτουργούν σαν αντιστάθμισμα των βαρών που επωμίζονται εξαιτίας της κρίσης".


"Στα νέα προγράμματα προσπαθήσαμε σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΟΕΕ να κάνουμε μια πιο έξυπνη κατανομή των διαθέσιμων πόρων, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι του Οργανισμού να κάνουν χρήση των παροχών του " κατέληξε η Υφυπουργός Εργασίας.


Τα προγράμματα είναι προϋπολογισμού 82.600.000 ευρώ ενώ εξετάζεται η επέκτασή τους και στον Οργανισμός Ελευθέρων Επαγγελματιών, όπου ήδη παρακρατούνται για το σκοπό αυτό και με βάση το νέο Ασφαλιστικό Νόμο 1 ευρώ από κάθε συνταξιούχο και 2 ευρώ από κάθε ασφαλισμένο του Οργανισμού σε μηνιαία βάση.


Τα προγράμματα του ΟΕΕ παρουσίασε αναλυτικά, η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασιλική Τσιμπίδα. Τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού, αποτελούνται από 7ήμερα διακοπών τα οποία θα ξεκινούν από τον Απρίλιο και θα διαρκούν μέχρι το τέλος Μαρτίου του επομένου έτους, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να επωφεληθούν και από προγράμματα διακοπών σε γιορτές και αργίες κάτι που δεν συνέβαινε ως τώρα αλλά και να διευκολύνει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη μείωση της εποχικής απασχόλησης.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 570.000 δικαιούχους και είναι συνολικής δαπάνης 62.700.000 ευρώ.


Η απογραφή των δικαιούχων στην Περιφέρεια θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου και στην Αττική στο τέλος Φεβρουαρίου, με κριτήρια εισοδήματος για όλους ως εξής:


α Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000€


β Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000€


γ Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000€


δ Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) με οικογενειακό εισόδημα 41.000€


ε Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000€


Το Εαρινό εκδρομικό πρόγραμμα του νομού Αττικής ξεκινά από την 1/04/2011 και λήγει στις 12/06/2011, ενώ είναι συνολικής δαπάνης 500.000 ευρώ περίπου.


Είναι συνολικής διάρκειας 15 εβδομάδων, με τρεις αυτόνομες δράσεις, διάρκειας 5 εβδομάδων η κάθε μία και περιλαμβάνει:


α) Εκδρομικό - Πολιτισμικό Πρόγραμμα "Ανακαλύπτοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της"


Τριήμερες εκδρομές με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από 1/04/2011 - 17/04/2011 και 6/05/2011 - 15/05/2011. Τι πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Σωματείο Διάσωσης Αρχαίων Θεάτρων "Διάζωμα".


β) Εναλλακτικός Τουρισμός


Τριήμερες εκδρομές για νέους με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, ράφτινγκ, από 6/05/2011 - 5/06/2011.


γ) Εαρινό πρόγραμμα


Τετραήμερες εκδρομές γενικού ενδιαφέροντος από 12/05/2011 - 12/06/2011.


Το Θερινό εκδρομικό πρόγραμμα Νομού Αττικής περιλαμβάνει 7ήμερες και 8ήμερες εκδρομές σε 35 προορισμούς θα διαρκέσει 10 εβδομάδες, από τις 2/07/2011 έως τις 10/09/2011 και είναι συνολικής δαπάνης 4.000.000 ευρώ


Το Φθινοπωρινό εκδρομικό πρόγραμμα νομού Αττικής θα υλοποιηθεί ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν, και θα περιλαμβάνει αυτόνομο πρόγραμμα εκδρομών διάρκειας περίπου 10 εβδομάδων.


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του νομού Αττικής, θα διατεθούν κατά τη χειμερινή περίοδο, 180.000 δελτία θεάματος, προϋπ. δαπάνης 2.520.000 ευρώ. Αφορούν παραστάσεις θεάτρου, Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Εθνικού Θεάτρου, που επανέρχεται φέτος, και εκδηλώσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και του Μεγάρου Μουσικής.


Κατά τη θερινή περίοδο θα διατεθούν 30.000 δελτία θεάματος, δαπάνης 420.000 ευρώ, για θέατρα και καλλιτεχνικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης 10.000 δελτία θεάματος για θερινούς κινηματογράφους, που επανέρχονται φέτος, δαπάνης 63.000 ευρώ.


Για τα προγράμματα ψυχαγωγίας ο ΟΕΕ θα διαθέσει φέτος περίπου 8.000.000 ευρώ στην Αττική και 3.862.000 ευρώ στην περιφέρεια ενώ Το 50% αυτών των πιστώσεων βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποστολής. Θα διατεθούν ακόμη πανελλαδικά 141.000 δελτία αγοράς βιβλίων δαπάνης 2.256.000 ευρώ.


Αναφερόμενη στο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, η κ. Τσιμπίδα είπε ότι ο ΟΕΕ βρίσκεται σε επαφή με αρμόδιους φορείς για την ένταξή σε ευρωπαϊκά προγράμματα της χρηματοδότησης για την ανέγερση των κτηρίων βρεφονηπιακών σταθμών στη Καβάλα και το Άργος Ορεστικό, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 9.000.000 ευρώ. Επίσης, λόγω της έλλειψης παιδαγωγικού προσωπικού, εξαιτίας της απαγόρευσης των προσλήψεων, για τη μέγιστη αξιοποίηση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών ο Οργανισμός προχωρά σε προγραμματικές συμβάσεις με τους ΟΤΑ για τη διάθεση από αυτούς εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Έχει παραληφθεί το κτήριο ΒΝΣ Λάρισας και αναμένεται η παραλαβή κτηρίου ΒΝΣ Καρδίτσας ενώ εντός της χρονιάς θα αποπερατωθούν οι ριζικές ανακαινίσεις των κτηρίων του Οργανισμού: ΒΝΣ Μοσχάτου και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Ναυπλίου, Άργους, Αλμυρού, Σερρών και Καρδίτσας.


Η πρόεδρος του ΟΕΕ ανέφερε επίσης ότι λόγω της φθίνουσας πορείας και των δαπανών ανεστάλη η λειτουργία των Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας και οι 119 εργαζόμενοι μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Οργανισμού, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών εταίρων, μειώθηκαν για φέτος τα ποσά που θα καταβληθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για επιχορηγήσεις δαπανών για σεμινάρια, ανάπτυξη διεθνών σχέσεων και αποστολές στο εξωτερικό. Ο Οργανισμός τέλος, βρίσκεται στο στάδιο παράδοσης του έργου δικτυακής σύνδεσης (VPN) των 10 γραφείων διανομής του ΟΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου