Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Παρίσι (1-31 Μαρτίου 2011) - Greek Gastronomy Festival in Paris



To 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες του στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας από την 1η έως τις 31 Μαρτίου. Με πρωτοβουλία του  γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας και τη συμμετοχή τεσσάρων περιοχών της χώρας (Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Προ του Aθω περιοχή και ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής,) οι Γάλλοι θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και να απολαύσουν συνταγές από αρχιμάγειρες των συγκεκριμένων περιοχών της χώρας μας.

Για διάστημα πέντε εβδομάδων οι ελληνικές συνταγές που θα προτείνουν οι Έλληνες σεφ και σε συνεργασία με τη γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία σεφ κα Ντίνα Νικολάου θα ενσωματωθούν στο μενού γαλλικών και ελληνικών επώνυμων εστιατορίων που συμμετέχουν στην εκδήλωση του φεστιβάλ γαστρονομίας. Οι ελληνικές συνταγές θα αποτελούν και το μενού των δύο εστιατορίων της UNESCO και για διάστημα μιας εβδομάδας κατά τη διάρκεια του μήνα ελληνικής γαστρονομίας.

Ο μήνας ελληνικής γαστρονομίας πρόκειται να ολοκληρωθεί με την παρουσία της Ελλάδας την τελευταία εβδομάδα στα γαλλικά τρένα υπερταχείας κυκλοφορίας της iDTGV και συγκεκριμένα στους προορισμούς τεσσάρων βασικών πόλεων της Γαλλίας με αφετηρία το Παρίσι (Λυών, Μπορντό, Λίλλη και Μασσαλία) κάτι που σημαίνει ότι 100.000 επιβάτες θα γνωρίσουν τις ελληνικές συνταγές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα ενημερώνονται με έντυπο υλικό για την Ελλάδα και θα γεύονται κάποια από τα προιόντα που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ γαστρονομίας.

Το πρόγραμμα της 1ης Μαρτίου έχει ως εξης:
  • 12:00 – 13:00 Συνέντευξη τύπου του Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη για την πορεία της τουριστικής κίνησης και για την εκδήλωση με αφορμή την προβολή της ελληνικής κουζίνας στη Γαλλία.
  • 13:00 – 14:00 Δεξίωση στους παριστάμενους δημοσιογράφους παρουσία των Ελλήνων σεφ που συμμετέχουν στην εκδήλωση.
  • 14:00 – 19:00 Workshop με τη συμμετοχή 150 και πλεον τουριστικών πρακτόρων κατά τη διάρκεια του οποίου οι εκπρόσωποι των περιοχών της Ελλάδας που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν το τουριστικό τους προιόν.
  • 20:00 – 23:00 Επίσημη δεξίωση προς τιμήν των παραγόντων της γαλλικής τουριστικής βιομηχανίας και γάλλων σεφ κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η επίσημη έναρξη του φεστιβαλ γαστρονομίας.
Αυτό σημαίνει πως από την επόμενη της επίσημης έναρξης το γαλλικό κοινό θα συναντά σε καθημερινή βάση την ελληνική κουζίνα και θα ενημερώνεται για τις πτυχές και τα δυνατά σημεία των άγνωστων ελληνικών προιόντων σε μια προσπάθεια σύνδεσης της τουριστικής προβολής βασισμένη στη διατροφική μας παράδοση και τα εξιδεικευμένα προιόντα της ελληνικής γης.

Η παρουσίαση της κουζίνας και των όσων θα προετοιμάζονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ γαστρονομίας θα αποτελέσουν αφενός το υπόβαθρο της επικοινωνίας μας με το κοινό της Γαλλίας αλλά ακόμη περισσότερο η βάση για τις κοινές και στοχευμένες εκδηλώσεις μας με τους TOs, τους βασικούς παράγοντες της γαλλικής αγοράς, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στήριξης του προορισμού στην αρχή μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής ενότητας η επίδειξη και γευσιγνωσία θα είναι ανοιχτή στα γαλλικά ΜΜΕ ενώ οι εκπρόσωποι των περιφερειών θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματίες της αγοράς και να διαθέτουν πληροφορίες, έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενότητας οι βασικοί παράγοντες της γαλλικής αγοράς θα έχουν τον πρώτο λόγο να απευθυνθούν στους λιανοπωλητές του τουριστικού μας προιόντος και να παρουσιάσουν τους καταλόγους τους με ότι νέο έχουν συμπεριλάβει για το 2011. Επίσης οι εκπρόσωποι των περιφερειών θα μπορέσουν να παρουσιάσουν από την πλευρά τους άγνωστες και νέες πτυχές των περιοχών τους.

Ο χρόνος εκδήλωσης εξυπηρετεί πολλούς λόγους, ο βασικότερος όλων οτι το συγκεκριμένο διάστημα σηματοδοτεί την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου με την παρουσίαση εκ μέρους των TOs των καταλόγων τους για το 2011. Επιπλέον θα έχει ολοκληρωθεί και η περίοδος των χειμερινών διακοπών των Γάλλων και θα πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες πριν την μεγάλη τουριστική έκθεση κοινού που πραγματοποιείται στο Παρίσι 17 – 20 Μαρτίου κάτι που θα μας επιτρέψει να κεφαλαιοποιήσουμε όλες τις ενέργειες προβολής της χώρας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ γαστρονομίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης ισχυροποιώντας την εικόνα της χώρας στο γαλλικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου