Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Καινοτόμο Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών στα Καλάβρυτα - Kalavrita Visitor Information Center


Μια πρωτοπορία της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων ξεκίνησε να λειτουργεί πριν λίγες μέρες. Πρόκειται για το Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών (ή InfoKiosk). To  InfoKiosk βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και παρουσιάζει όλα τα καταλύματα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, τουριστικές κατοικίες κ.λπ. που είναι μέλη της Ένωσης, σε ένα καλαίσθητο κιόσκι. Ο τουρίστας βλέπει στον πίνακα τα στοιχεία επικοινωνίας των 51 καταλυμάτων και τη διαθεσιμότητα εκείνου που τον ενδιαφέρει του με ενα λαμπάκι που βρίσκεται δίπλα στο κατάλυμα. Αν το λαμπάκι είναι πράσινο σημαίνει ότι το κατάλυμα έχει διαθεσιμότητα, αν είναι κόκκινο σημαίνει ότι δεν έχει διαθέσιμα δωμάτια.

Η ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα γίνεται με πάρα πολύ εύκολο τρόπο. Ο κάθε ξενοδόχος τηλεφωνεί από συγκεκριμένο σταθερό ή κινητό τηλέφωνο προς έναν αριθμό και ανάλογα με τις φορές που το αφήνει να χτυπήσει το φωτάκι αλλάζει χρώμα. Αν το τηλέφωνο χτυπήσει κάτω από 7 φορές το φωτάκι γίνεται πράσινο, που σημαίνει ότι υπάρχει διαθεσιμότητα, ενώ με λιγότερες φορές γίνεται κόκκινο. Για επιβεβαίωση και αποφυγή λαθών το σύστημα στέλνει αμέσως SMS προς το κινητό που έχει ορισθεί με το χρώμα που εκείνη τη στιγμή δείχνει ο πίνακας δίπλα από το συγκεκριμένο κατάλλυμα.


Στο κιόσκι υπάρχουν ακόμα τρεις χάρτες: ο ένας απεικονίζει την πόλη των Καλαβρύτων και την ακριβή θέση των καταλυμάτων, ο άλλος το διευρυμένο (πλέον) Δήμο Καλαβρύτων και ο τρίτος το Χιονοδρομικό Κέντρο με τις πίστες του.


Ακόμη, η Ένωση εξέδωσε πρόσφατα -σε 30.000 αντίτυπα- το νέο Τουριστικό Οδηγό των Καλαβρύτων. Ο οδηγός προβάλλει τα αξιοθέτα της περιοχής χωρισμένα ανά θεματική κατηγορία τουρισμού, όπως θρησκευτικά, ιστορικά, φυσιολατρικά, αρχαιολογικά, καθώς και τον οδοντωτό, το Χιονοδρομικό Κέντρο και το Σπήλαιο των Λιμνών. Επίσης, υπάρχουν τα καταλύματα με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης και τα διάφορα καταστήματα της περιοχής.

greece4seasons

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου