Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Οι Ξενοδόχοι Μειώνουν τις Τιμές στους Ελληνικούς Χειμερινούς Προορισμούς - Hotel Deals


Μειωμένες τιμές σε σχέση με πέρυσι εμφανίζουν οι ελληνικοί παραδοσιακοί προορισμοί των χειμερινών προορισμών, προκειμένου να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους τουρίστες.

Οι μειώσεις τιμών στην Αράχωβα ξεκινούν από 15% και φτάνουν έως το 30% συγκριτικά με πέρυσι. Όπως τονίζει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αράχωβας, κ. Ιωάννης Γεωργάκος "οι πληρότητες για την πρωτοχρονιά αγγίζουν το 90% και για το λόγο αυτό πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν άμεσα, εάν επιθυμούν να καταλύσουν στην εν λόγω περιοχή. Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδόχων της Αράχωβας, αυτές κινούνται από 50 ευρώ και φτάνουν τα 350 ευρώ στα πεντάστερα ξενοδοχεία".

Οι ξενοδόχοι της Αράχωβας, όπως τονίζει ο κ. Γεωργάκος, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας, ανακοινώνουν την πτώση κατά 50% των τιμών στις τιμές που προσφέρουν τα ξενοδοχεία το Σαββατοκύριακο για όσους προτιμήσουν την Αράχωβα από τις 9 Ιανουαρίου και μετά και για τη διάρκεια της εβδομάδας εκτός Σαββατοκύριακα.

Στο νομό Ευρυτανίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας, κ. Π. Ματζούφας, δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι οι εκπτώσεις σε σχέση με πέρυσι να φτάνουν το 20%. Μάλιστα τονίζει ότι οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν τα 200 ευρώ, με τις πληρότητες να κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα και για την πρωτοχρονιά. "Για όσους πάντως επιθυμούν να αλλάξουν το χρόνο στην περιοχή της Ευρυτανίας δωμάτια διαθέσιμα υπάρχουν, με τις κρατήσεις να κινούνται σε καλά επίπεδα", τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακόμα σε πιο χαμηλά επίπεδα βρίσκονται οι τιμές στην περιοχή της Μαγνησίας (Πήλιο) που ακόμα και για το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς ξεκινούν από 40 ευρώ και φτάνουν τα 120 ευρώ. Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, η αντιπρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων κα Μερόπη Γιαμάκου, επεσήμανε ότι η περίοδο των Χριστουγέννων δε σημείωσε υψηλές πληρότητες στα καταλύματα (70% για λίγες ημέρες στα ορεινά ξενοδοχεία του νομού) με τα ξενοδοχεία της παραλίας να μην έχουν καθόλου τουριστική κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου