Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τα φθηνά εισιτήρια φέρνουν τουρίστες από τη Βρετανία - Tourism from Britain

Με άνοδο τουλάχιστον 2% θα κινηθεί το τουριστικό ρεύμα από τη βρετανική αγορά προς την Ελλάδα την προσεχή σεζόν σε σχέση με φέτος, ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, επικαλούμενος προβλέψεις εκπροσώπων μεγάλων tour operators, τους οποίους συνάντησε κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης WTM στο Λονδίνο.
Ο υφυπουργός στο περιθώριο της έκθεσης είχε επαφές με τους επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους Ryanair, EasyJet, Monarch, από τους οποίους ζήτησε για μία ακόμη φορά να αυξήσουν τις πτήσεις τους προς την Ελλάδα. Ο κ. Νικητιάδης υποστήριξε ότι οποιουδήποτε είδους συνεργασία με τους αυτόνομους και εξειδικευμένους tour operators δεν σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά θα λειτουργήσει μονομερώς, προς την κατεύθυνση δηλαδή των μικρών ή των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε πως «δεν αποκλείουμε κανέναν από κανενός είδους συνεργασία». Οι επαφές του υφυπουργού αποτελούν συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα για την προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στη χώρα μας και την αύξηση των αεροπορικών εταιρειών που ήδη πετούν, μέσω συνεργασιών που μπορεί να προκύψουν μεταξύ αυτών με περιφέρειες και τουριστικούς φορείς της χώρας.
Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στο «σπατόσημο» που επιβαρύνει το κόστος των αεροπορικών εταιρειών. Οπως ανέφερε, το υπουργείο θα υλοποιήσει μελέτη στην οποία θα αναζητηθεί πόσο ωφέλιμο θα ήταν για τον ελληνικό τουρισμό να καταργηθεί ή να μειωθεί το «σπατόσημο».
Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης η σύνοδος των αρμόδιων για θέματα Τουρισμού υπουργών των χωρών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Η Ελλάδα, ως η μόνη χώρα-μέλος της συμφωνίας Σένγκεν, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διερευνήσει τη δυνατότητα βελτίωσης του υφιστάμενου καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ.

kathimerini.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου